LifeComp_logo22_-horisontell
Enskilda analyser

Om du själv vill välja exakt vilka analyser du vill ha

För dig som nyligen genomfört en paketanalys och vill följa upp vissa värden lite oftare, eller om du är ute efter en specifik analys som inte finns med i paketen, eller ett paket hos en annan leverantör, kan du plocka ihop exakt vilka analyser du vill nedan.

Klicka för de analyser du önskar och klicka på förfrågan så kommer du att få ett pris inom kort via e-post.
Vid beställning av blodprov nedan utgår alltid en Provtagningsavgift om 295 kronor.

Observera att vissa delar i Hälsoanalysen inte kommer kunna presenteras ifall du väljer att plocka ihop ditt eget analyspaket.Prisgaranti 10%
Om du önskar ett specifikt paket som finns hos någon annan leverantör - får exakt samma hos oss med 10% rabatt.

Skriv i meddelanderutan nedan vilket paket du önskar beställa och vilken leverantören är, så får du samma paket hos oss med 10% rabatt (du behöver inte kryssa i några blodprover). Dessutom får du såklart också vår blodanalysdel samt enkätanalys och funktionstest - utan extra kostnad!


Om du vill beställa våra färdiga Analyspaket - till rabatterat paketpris - gör du det här >>

(1) Fyll i dina kontaktuppgifter

(2) Kryssa för vilka analyser du är intresserad av

(3) Klicka på 'Skicka in'

Inom kort (normalt inom 3 dagar) får du en prisuppgift på de analyser du valt.

OBS!
Du gör ingen beställning här utan skickar endast ett underlag för en individuell offert från LifeComp.

(Beställning av paket som finns hos annan leverantör, ses dock som beställning - med 10% rabatt på deras pris.)
 • Ca 200 enkätfrågor inom 4 områden:
  - Fysisk hälsa
  - Psykisk hälsa
  - Levnadsvanor
  - Omgivning

  Funktionstest
  - Rörelseförmåga
  - Hörseltest

  Systematisk digitaliserad analys baserad på algoritmer - under översyn av en läkare.

  Ingår i alla beställda analyspaket
 • Blodbrist innebär att du har för lite röda blodkroppar i blodet. De röda blodkropparna behövs för att kroppens olika organ ska få tillräckligt med syre. Blodbrist kan göra att du blir trött, yr och får huvudvärk. Ofta går det att återställa mängden röda blodkroppar med hjälp av läkemedel.

 • En infektion innebär att kroppen har angripits av bakterier, virus eller svamp. För att försvara sig reagerar kroppen oftast med en inflammation. Området som är inflammerat kan bli svullet, rött, varmt och ömt. Feber, trötthet, muskelvärk, huvudvärk och minskad aptit är tecken på en mer spridd inflammation.

  Det är vanligast att en inflammation beror på en infektion, men det kan också finnas andra orsaker. Skador på kroppen, allergi mot något ämne samt en del sjukdomar kan också utlösa en inflammation.

 • Diabetes är ett samlingsnamn för några sjukdomar som alla ger för hög nivå av socker i blodet. Förutom typ 2-diabetes finns typ 1-diabetes och graviditetsdiabetes. Typ 2-diabetes är vanligast och kommer oftast i vuxen ålder. Diabetes kallades tidigare för sockersjuka eftersom nivån av socker i blodet är förhöjd.

 • Njurarna och urinvägarna är viktiga för att kroppen ska kunna rena blodet och göra sig av med ämnen som inte behövs, så kallade restprodukter. Restprodukterna lämnar kroppen med urinen.

 • Levern är kroppens största inre organ. Levern har flera uppgifter, såsom att rena allt blod från tarmen och samtidigt ta upp och omvandla energin från födan. Här produceras också en mängd äggviteämnen, som till exempel de faktorer som behövs för att levra blodet. Levern bryter också ned slaggprodukter från vår ämnesomsättning. Man kan på så sätt säga att levern är kroppens fabrik och samtidigt renhållningsstation.


 • Hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige och svarar för över 40% av alla dödsfall idag. Hjärt- och kärlsjukdomar eller kardiovaskulära sjukdomar är ett samlingsbegrepp som rör sådana sjukdomar som drabbar cirkulationsorganen hjärtat och/eller blodkärl (artärer och vener). Exempel på sådana sjukdomar är åderförkalkning (åderförfettning), hjärtinfarkt, blodpropp och stroke. Även om begreppet tekniskt sett kan omfatta alla sjukdomar i det kardiovaskulära systemet brukar man oftast mena åkommor relaterade till åderförkalkning.


 • Urinsyra är slutprodukten i människans omsättning. Koncentrationen av urinsyran i blodet används vid utredning av njursten och Gikt. Urinanalyser är ett övergripande test för detektion av proteiner, blod, vita blodkroppar, kemiska salter, socker och ketoner (kemiska molekyler som bildas vid förbränning i kroppen) i urin, i utredning av bl.a. diabetes, urinvägsinfektion och inflammation samt hjärtmuskelskada. Det används också som screening-analys för bedömning av njurpåverkan samt vid behandlingskontroll av diabetes, högt blodtryck och åderförkalkning.

 • Hypofysen i hjärnan och sköldkörteln på halsens framsida står i ständig återkopplingsfas tillvarandra för att tillgodose kroppens behov av sköldkörtelhormon. För att det ska vara balans i kroppens ämnesomsättning måste hormonerna produceras i lagom mängd vilket regleras av hypofyshormonet TSH (tyroideastimulerande hormon). Ett högt värde av TSH innebär låg ämnesomsättning och att produktionen av sköldkörtelhormoner är nedsatt. Om produktionen av sköldkörtelhormoner är dålig går kroppen på sparlåga och symptomen kan då vara t.ex. frusenhet, trötthet, viktuppgång, nedstämdhet och förstoppning. Sköldkörtelns funktion styrs av TSH som bildas i hypofysen i hjärnan. Genom TSH's påverkan bildas vidare hormon i sköldkörteln. De viktigaste heter T3 (trijodyronin) och T4 (tyroxin).

 • Pankreasamylas test används huvudsakligen vid diagnostik av akut påkommen inflammation i bukspottkörteln, kronisk bukspottskörtelsvikt och för differential diagnostik vid spottkörtelinflammation. Pankreasamylas står för nedbrytningen av kolhydrater efter passagen igenom magsäcken. Mätning av amylas gör inte skillnad mellan amylas från spottkörtlar respektive pankreas (bukspottkörteln).

 • Magnesiumbrist brukar som regel uppstå till följd av allmän näringsbrist som kan ses vid ätstörningar, långvariga diaréer, alkholism, tarmsjukdomar med mera.
  Zink är ett mått på ärftlig risk för hjärt och kärlsjukdom 
och bidrar till en av kroppens allra viktigaste funktioner, såsom ditt immunförsvar då de vita blodkropparna behöver zink för att kunna bildas. Zink fungerar även som en antioxidant för kroppen och skyddar dina muskler vid hård träning eller hårt arbete. Zink är nödvändigt för att våra gener ska kunna bilda nya celler.


 • Hormoner i kroppen utsöndras av binjurarna, skapas av kolesterol, och har en mängd olika funktioner i kroppen som innefattar bland annat reglering av blodtryck, insulinfrisättning, inflammatorisk respons med mera. Testet Kortisol är mest känt som kroppens stresshormon.

  Liksom de övriga könshormonerna är kolesterol den ursprungsmolekyl som östradiol tillverkas från, via en lång kedja av reaktioner med steroidhormoner. Under en kvinnas fertila år, tillverkas största delen av hennes östradiol av äggstockarna.

  Progesteron bildas av kolesterol via en steroid i gulkroppen, binjurarna, moderkakan och olika celltyper i nervsystemet i hjärnan. Som hormon verkar progesteron på livmodern, kvinnobrösten och i hjärnan. 

  Testosteron är ett nyckelhormon genom hela mannens liv.

  Testosteron bildas i testiklarna när de träffas av hormonsignaler. Dessa signaler varierar i styrka under olika faser i livet med olika hög testosteronproduktion som följ.

  Könshormonbindande globulin eller sexualhormonbindande globulin (SHBG) är ett glykoprotein som binder och transporterar könshormonerna testosteron och östradiol.


 • Blodtrycket är det tryck som uppstår i blodkärlen när blodet drivs från hjärtat ut i kroppen och senare tillbaka till hjärtat. Högt blodtryck försvårar hjärtats pumparbete och kan vara allvarligt om du inte får det behandlat. Har du högt blodtryck ökar risken för framför allt stroke men även för hjärtinfarkt, hjärtsvikt, njursjukdom, demens och försämrad blodcirkulation i benen.